tiistai 29. marraskuuta 2011

Rihmaus ja osmonsolmu

Vaihteeksi värkkäiltiin kokouksessa narujen kanssa.
Kävin päivällä ostamassa 1100cm kirkkaan sinistä ja 200cm tumman sinistä narua illan kokoukseen. Tarkoituksena oli tehdä osmonsolmuja ja rihmata narun päät rispaantumisen ehkäisemiseksi.

Ennen narujen ostoa piti vielä etsiä ohjeet ja tehdä mallikappale, että pystyi laskemaan tarvittavan narun määrän. Netistä onneksi löytyi helppo ohje, jolla itsekkin pystyi treenaamaan, edellisestä kerrasta kun on varmaan lähemmäs 10 vuotta aikaa :D. Ainoa ongelma oli että kämpillä ei ollut muuta narua kuin lenkkareiden kengän nauhat. Ei muuta kuin naru irti ja osmonsolmun tekoon. Osmonsolmu valmistui ongelmitta ja naru oli juuri sopivan mittainen. Pujottelin narun takaisin lenkkariin ja muistin vasta sitten että en ollut mitannut narun pituutta. Ei muuta kuin naru irti ja mittaamaan. Mittanauha vain on jotenkin mystisesti kadonnut jonnekkin, joten mittaaminen piti tehdä viivottimella.

Narua tarvittiin 120cm per nenä. Rihmauslankaa löytyi viikko sitten kololta, joten sitä ei tarvinnut ostaa. Kotona pätkin narun sopiviksi paloiksi ja tein kokeeksi muutaman osmonsolmun, jotka kuitenkin vielä purin.
Kololla tein kaksi solmua valmiiksi tumman sinisestä narusta. Toisen päättelyineen ja toisen jätin päättelemättä.

Kokouksen aluksi harjoiteltiin narun päiden rihmaus. Jotkun osasivat sen jo ennestään narsa-leiriltä muutaman vuoden takaa, mutta kertaus oli tarpeeen kaikille. Joillekkin kerta oli ensimmäinen, mutta kaikki saivat tehtyä kauniit ja pitävät rihmaukset narun molempiin päihin. Joillakin se vaan vaati useamman yrityksen kuin toisilla.

Osmonsolmu oli myös joillekkin tuttu. Osa sai tehtyä solmun paperiria ohjeita seuraamalla ja osa seurasi normaalia opetusta. Muutaman kerran joutui itsekkin solmua purkamaan kun ei kierrosten lisääminen onnistunut ongelmitta, joten ei se helppoa ole aina johtajillakaan ;). Osa ehti saada osmonsolmut valmiiksi ja jopa pääteltyä, osalla taas solmu jäi vähän kesken, mutta ohjeet sai kotiin että voi jatkaa yrittämistä kaikessa rauhassa.


Osmonsolmut ylhäältä

Osmonsolmut sivulta
Valmis osmonsolmu


Kokouksen jälkeen laskeskeltiin joulukalenteri rahoja. 6 euroa maksavasta kalenterista saa 2,4e myyjä itselleen ja loput toimitetaan Suomen Partiolaisille. Innokkaimmat myyjät saivat itselleen yli 50e, eli ei mikään huono tienaus mahdollisuus ahkeralle myyjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti