maanantai 14. marraskuuta 2011

Vaikka jokin näyttää yksinkertaiselta, se ei sitä välttämättä ole

Viime viikolla oli Ronsun kokouksessa kolmas johtamistehtävä. Johtamisvuorossa olivat Viivi, Henna ja Henis, aiheena oli puutyö. Tytöt olivat itse saaneet päättää minkä puutyön teettävät muilla ja tuloksena oli "narri". Narri on siitä mielenkiintoinen puutyö, että se näyttää melko yksinkertaiselta, eikä siihen tarvita hirveästi materiaalia, mutta ennenkuin narujen pujottelun hoksaa, on siinä haastetta. Kyseisessä työssä on 5kpl n. 5cm*6cm kokoista laudan palasta ja kolme nauhaa, jotka kiinnitetään lautojen päihin pienillä nauloilla. Toiseen päähän tulee yksi ja toiseen päähän kaksi nauhaa, niin että ne menevät laudan palojen välissä ristiin. Tarvoitteena on, että kun roikotat työtä suorassa ja käännät ensimmäisen palasen ylösalaisin, kääntyvät myös seuraavat palaset.

Kokouksen pitoa olisi helpottanut huomattavasti, jos tytöt olisivat katsoneet yhdessä etukäteen miten työ tehdään ja jopa tehneet mallikappaleen yhdessä. Nyt opettaminen jäi pääasiassa yhden vastuulle. Kaikki saivat työt kuitenkin valmiiksi, osalla oli enemmän vaikeuksia kuin toisilla.
Ennen kokousta tyttöjen piti tehdä materiaalilaskelmat ja mallipiirros. Lista materiaaleista piti toimittaa edellisellä viikolla että ehdittiin Reetan kanssa käydä ostamassa materiaalit valmiiksi. Ei ihan joka insinööri-opiskelija vietäkään perjantai-iltaansa rautakaupassa. Saati sahaile lautoja pienemmäksi pimeässä pihassa, että saa ne mahtumaan autoon ;). Sai tarkkaan mitata ettei tyttöjen laskut mene pilalle. Saatiin muuten kaksi senttiä lautaa kaupan päälle. Säästöä se on pienikin säästö. Nauhat kävin vielä ostamassa tiistaina ennen kololle menoa.

Pitkään ja hartaasti odotetut partiolaisten adventti-kalenterit olivat myös kulkeutuneet meidänkin käsiimme. Innokkaimmat vartiolaisista lähtivät suoraan kokouksen jälkeen niitä kauppaamaan ja kaikki aikoivat yli 10 saada kaupaksi. Kalenteri myynnistä osan rahoista saa itselle, osa menee Suomen Partiolaisille ja Tervapartiossa myös lippukunta ottaa osan tuloista.

Maanantaina pidettiin tämän kuun johtajaneuvosto. Vihdoin ja viimein saatiin aikaiseksi lappu jolla allekirjoittanut vaihdetaan apulais-lippukunnanjohtajaksi, sillä nykyinen muutti Tornioon. Myös talvi-leirin leirikokouksen ajankohdasta päätettiin, sekä leirille päätettiin nimi: "Semper Ubi Sub Ubi". Latinaa, kääntää se joka osaa :D. Minä ja Hanna lupauduttiin emänniksi ja pojat lupasivat suunnitella ohjelman kun luvattiin paistaa pekonia aamupalaksi. Leirikokouksessa sitten nähdään miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti