maanantai 14. marraskuuta 2011

Rentouttava mökki-viikonloppu, vai miten se menikään...

Katin kanssa ollaan pitkään puhuttu, että pitäisi lähteä mökillä käymään ja viime viikonkoppuna siihen tuli tilaisuus. Pakattiin kaikki viisi koiraa autoon ja otettiin suunnaksi Syöte. Myös iskä ja Tino lähtivät, joten yhteensä meitä oli neljä ihmistä, 2 shelttiä, 2 hoffia ja yksi sakemanni.

Reissu alkoi hyvin ja oltiin perillä oltiin illalla. Tinon kanssa lähdettiin ulkoiluttamaan koiria ja kaikkki riehuivat enimpiä energioitaan vähemmäksi. Tino lähti vanhimman, Ronjan kanssa vähän aikaisemmin takaisin mökille, kun Ronja näytti väsähtävän. Muiden kanssa jatkettiin vielä vähän matkaa. Lenkin jälkeen alettiin kuivaamaan koirien tassuja ja yhtäkkiä huomattiin, että teranssilla on verisiä läikkiä. Ei auttanut muu kuin tsekata kaikkien tassut että syy löytyisi. Pienien tassuista ei löytynyt mitään, mutta kun isompien tassuja vilaisi, niin syy löytyi helposti. Riinan molemmissa takajaloissa oli anturoissa verta vuotavia haavoja ja Ellin jokaisen tassun anturoissa oli myös palkeenkielillä olevia haavoja. Tarkemmissa tutkimuksissa myös Ronjan toisesta takajalasta löytyi haava ja jalalle se ei juuri painoa varannut. Onneksi kylpyhuone oli suoraan edessä, kaikki koirat sinne, särkylääketta naamaan. Terassa piti myös pestä veden ja harjan kanssa puhtaaksi, ennenkuin veri olisi jäätynyt ilman pakastuessa.

Koirille ei tietenkään sattunut omia sidostarpeita mukaan ja mökiltä löytyneetkään eivät mitään uusia olleet. Ei auttanut muu kuin pestä tassut ja sitoa ne nenäliinojen, terveyssiteiden, sideharson ja maalarinteipin avulla. Onneksi nuo koirat on totutettu kaikenlaiseen käsittelyyn, joten hoitotoimenpiteet onnistuivat suhteellisen helposti.

Seuraavana päivänä Tino kävi ostamassa desinfiointi ainetta SyöteShopista, siteet olivat päässeet loppumaan, eikä kukaan ollut huomannut tilata lisää. Piti siis vain pärjätä sillä mitä mökillä oli. Koirat onneksi nukkuivat varsin tyytyväisinä lampaantaljoilla, vaikka pihaa pidemmäs eivät lenkille päässeetkään.

Illalla rauhoituttiin katsomaan leffoja yläkerran kotiteatterista. Pakollinen tauko tuli vain siinä vaiheessa kun koirat päättivät avata alakerrassa huoneen oven, mihin ne oli laitettu ja kiivetä yläkertaan. Portaan ovat niin jyrkät ettei koiria voinut laittaa kulkemaan niitä alas, vaan ne piti kantaa. Jälleen kerran onneksi Kati on nähnyt koirien koulutukseen aikanaan aikaa ja vaivaa. Koirat sai nimittäin kannettua kätevästi hartioilla ja 30kg koiraa kulki siinä varsin kätevästi :). Loppuillan koirat nukkuivat ihan rauhassa alakerrassa. 


Seuraavana aamuna iskä ja Tino lähtivät ajamaan Oulua kohti. Katin ja koirien kanssa jäätiin vielä yhdeksi yöksi. Maanantai aamuna herättiin aikaisin, sillä Oulussa piti olla ennen kahta ja mökissä oli melkoinen määrä koiran karvaa siivottavana ennen lähtöä. Milli, vannoutunut mökkikoira ei olisi taaskaan halunnut mökiltä lähteä. Sunnuntaina ei nousut sohvalta edes poikia saattamaan, olisi voinut vahingossa joutua mukaan. Maanantainakin Milli yritti kovasti juurtua sohvalla olleeseen lampaantaljaan. Makasi siinä täysin paikallaan, eikä reagoinut mitenkään vaikka siivoiltiin ja pakkailtiin tavaroita vieressä. Huvittavinta oli, että aina kun puhuttiin lähdöstä, Milli painoi silmät tiukasti kiinni ja esitti nukkuvaa :D. Saatiin onneksi Millikin mukaan ja koko porukalla palattiin takaisin Ouluun. Illalla kyllä kuulin huhuja, että äiti olisi huomenna (tiistaina) lähdössä yö-vuoron jälkeen mökille koirien kanssa, joten ei koirat kauaa joudu kaupungissa olemaan. Milli ja Nano tulevat takaisin sitten lauantaiksi agi-kisoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti