tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ravistettava ennen käyttöä

Novan kanssa on alettu kevään mittaan treenaamaan agilityä ja tokoa. On se vaan niin eri asia treenata oman koiran kanssa, kuin sopia aikatauluja yhteen lainakoirilla. Agilityä on harrastettu Minnan koirakoulussa koko kevään ajan. Tällä hetkellä ollaan vielä OKK:n pentuagility-ryhmässä. Sieltä haetaan varmuutta yksittäisten esteiden suorittamiseen, irtoamiseen ja keskittymiskykyä agilityyn. Nova tahtoo kuumua agilityssä 0-200 saman tien kun sille antaa luvan suorittaa esteen. Sillon kun keskittymiskyky riittää, Nova menee todella upeasti ja tarkasti. Kuumuessaan Nova alkaa vain komentamaan ja haastamaan. Silloin ei auta kuin nollata tilanne ja yrittää uudestaan. Saa nähdä kummalta loppuu ääni ennemmin, minulta vai Novalta, sen verran kovasti sitä joutuu monesti komentamaan. Toisaalta taas, niin kauan kuin Nova keskittyy ja menee hiljaa, meno on todella hyvän näköistä ja antaa toivoa, että kkyllä tämä vielä onnistuu, vaikka pitkää pinnaa se välillä vaatii.

Tokossa Novan keskittymiskyky pääsee kunnolla esille. Sen voi huoletta päästää irti kentällä, sillä se tekee täysillä töitä ja keskittyy siihen mitä tehdään. Nova oppii todella nopeasti ja tekee tarkkaa työtä. Varsinkin noudon alkeet sujui mallikkaasti, Nova tykkää kaantaa kaikkea suussa ja sitä on siihen kannustettu pienestä pitäen. Toivottavasti saadaan sheltti-kurssille vielä jatkoa, siihen asti treenataan kotona. 

Rally-toko uran Nova avasi komeasti vappuna mölli-radalla. Vähän ex-tempore ilmottauduttiin radalle Match Shown jälkeen. Namit saatiin Sirpalta ja hihnanakin oli vain flexi, mutta lähdettiinkin vain huvin vuoksi kokeilemaan, että olisiko siitä meidän lajiksi. Yksi kyltti piti ottaa uusiksi, kun Nova ei tahtonut pysyä maassa sillä aikaa kun kiersin sen ympäri. Tavoitteena oli saada yli puolet pisteistä, mutta palkintojen jaossa yllätyttiin, kun Nova sai vain muutaman pisteen vähemmän kuin voittaja ja tuli toiseksi. Nyt on siis Novankin palkinto-hyllyllä pokaali hienosta suorituksesta :D.


Normaalissa arjessa Nova on todella mukava koira. Kotona se osaa ottaa rauhallisesti, kun mitään ei tapahdu ja kun jotain tehdään, se on täysillä mukana. Lenkeillä ei ole hirveästi päästy käymään kuuman ilman takia, mutta kotona on sitten puuhasteltu sen edestä. Vanhemmilla kun käydään kylässä, niin virtaa kyllä riittää juosta pihalla pallon perässä tai ihan muuten vaan Millin ja Nanon kanssa :). Milli aloitti juoksut viime viikon lopussa, joten Tornion kisat jäi Milliltä väliin. Nanon kanssa reissuun kuitenkin lähdettiin. Ensimmäisellä radalla oli niin kuuma ilma, että ei kumpikaan oltu ihan täysillä mukana. Muutama tiukka pelastus ja muutama virhe radalla tuli. Tuloksena muutama sekuntti yliaikaa ja 15 virhepistettä, sijoitus oli 3. sillä radalla tuli monta hylkyä. Toisella radalla ohjaus oli vähän hukassa, mutta onneksi Nano meni siitä huolimatta oikein :). Ainoa virhe tuli A:n alastulolta, Nano hyppäsin alas jo puolesta välistä. Pitää taas alkaa kiinnittämään kontakteihin enemmän huomiota. Tuloksena radalta siis 5 ja sijoituksena hienosti 2. Seuraavan kerran Nanon kanssa startataan torstaina OKK:n iltakisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti