sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Nano luonnetestissä

Eilen illalla seitsemän jälkeen puhelin soi. Rotikka-yhdistyksestä ilmoittivat että sunnuntaille olisi vapautunut yksi luonnetesti paikka. Millillä oli juoksut, joten ilmoitin että Nanon kanssa tullaan.
Sunnuntaina lähtö mökiltä aikaistui, että ajoissa ehditään Haukiputaalle. Kuvaaja napattiin vielä matkalta mukaan ja ei kun menoksi.

Paikalla oltiin onneksi hyvissä ajoin, sillä aikataulut oli vähän edellä ilmoitetusta, ehdittiin kuitenkin pantaan lisätä vielä yksi reikä, että saatiin se tarpeeksi tiukalle. Sitä se laihis teettää, ei vielä puoli vuotta sitten olisi tarvinnut ;).
Kokonaisuudessaan testi meni hyvin. Nanon pidättyväisyys vieraita kohtaan oli tiedossa, mutta se yllätti iloisesti kelkalla ja tynnyrillä menemällä tutkimaan niitä todella nopeasti. Ei juuri tarvinnut houkutella :).
Pimeässä huoneessa Nano oli vähän hukassa, että mikä on homman nimi, mutta pari kertaa kun kutsui osasi se suunnistaa oikeaan suuntaan. Reitti teki mutkan, joka oli tehty matalalla penkillä keskelle huonetta. Nano valitsi suoremman reitin änkäämällä matalan penkin ali ja lopulta löysi perille. Vähän varovasti se tuli jalkaa haistelemaan, ennen kuin tunnisti.

Alla on tuomareiden antamat pisteet.

Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -1 Pieni
He
rmorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys -1 Selvästi pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Tulos 75-40
Loppupisteet 35

Jotta tulos olisi hyväksytty pisteitä pitäisi olla yhteensä 75. Kuuden kuukauden jälkeen testin saa uusia kerran ennen kuin koira täyttää 7-vuotta. Saa nähdä tuleeko Nanoa enää uudestaan käytettyä. Ehkä sitten kuusi vuotiaana, jos pidättyväisyys vieraita kohtaan on vähentynyt, se vaikutti tälläkin kertaa melkein jokaisen osa alueen pisteisiin jollain tapaa.

Tuomarit kehuivat Nanoa siitä, että testin edetessä sen pidättyväisyys väheni koko ajan ja seinään kiinni jätettäessä se oli jopa lipaissut tuomarin kättä :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti