maanantai 4. toukokuuta 2015

Kisa kuulumisia

Edellisestä postauksesta on mennyt aikaa ja melkoisen paljon on tapahtunut sen jälkeen. Agilityrintamalla varsinkin. Veeran kauko-ohjaus ja irtoamistreenit alkoi tuottaa tulosta, Suurin muutos on tapahtunut omassa asenteessa. Ennen helposti hermostuin Novalle sen komentamisesta Novan kanssa otettiin vuoden ekojen kisojen eka radalta hyl kun Nova irtosi väärälle esteelle. Oma vika kun oletin että tottakai Nova kääntyy ja en ohjannut. Kaverit naureskeli, että jäin radalla vaan katsomaan, että oho sehän irtos ;D.
C-rata
Seuraavalla radalla käskytin liian kovasti keinulla ja Nova otti kiellon sitä seuraavalta muurilta.
B-rata
Kolmannella radalla olin ihan varma, että saatiin kielto viimeistään ennen A:ta. Joku kuitenkin huusi kentän laidalta, että juokse, niin aattelin, että mennään sitten täysillä loppuun asti. Maalissa selvisi, että tehtiin 0-rata ja saatiin ensimmäinen LUVA :D!
A-rata

Seuraavan kerran kisattiin 7.2. Flunssa haittasi menoa melkoisesti. Eka radalta otettiin 5 keppien alusta ja toiselta haettiin hyl, kun uusittiin lentokeinu. Kolmannella radalla tuntui että ei kulje ääni eikä jalat. Nova pyöri ja komensi ja räpeltämällä mentiin rata läpi. Onneksi tyylipisteitä ei jaeta ja rata päästiin ihmeen kaupalla ratavirheittä maaliin. Tuomari oli muutamassa kohtaa meinannut antaa kiellon, mutta onneksi jätti antamatta. Puisteli kuulemma päätään kun päästiin loppujen lopuksi maaliin ;). Sieltä siis kotiin tuomisena toinen LUVA.


Töiden takia jäi jotkut agikisat ja yhdet rally-toko kisat välistä.
Seuraavaksi ei kisattukkaan agilityssä vaan rally-tokossa ja tokossa. Töistä sai sen verran vähän viikonloppuja vapaaksi, että kun sattui molemmat samalle viikonlopulle, oli se hyvä toivoa vapaaksi. 21.3. aloitettiin Novan kanssa Rally-tokon kisaaminen. Treenattu on viime syksy ja jonkin verran tänä keväänä, mutta töiden takia treenitaukoa oli jonkin verran ennen kisoja. Paikalla oltiin hyvissä ajoin, että ehdin Novan vireen laskea sopivaksi ja itse rauhoittua ennen rataa. Radalle lähtiessä oli yllättävän rento olo. Tehdään parhaamme ja mietitään radan jälkeen mitä jäi parannettavaa. Melkoinen yllätys oli kun tulokset julkaistiin ja meillä oli pisteitä 100/100!
Novan rally-toko rata

Sunnuntaina siirryttiin sitten toko-kokeen pariin. Se vasta jännittikin. Onneksi Nova otti tilanteen lunkisti ja taas kun oli hyvissä ajoin paikalla, ehti itsekkin rauhoittua. Paikkamakuussa Nova piippasi jonkin verran, mutta paljon vähemmän kuin treeneissä. Pysyi kuitenkin rauhassa paikoillaan. Ennen meidän vuoroa joku kavereista vinkkasi, että kannattaa opetella seuraamiskaavio edellisten suorituksista. Itselle ei olisi tullut asia edes mieleen, mutta se vinkki pelasti kyllä paljolta. Ei tarvinnut jännittää, että mitä liikkuri sanoo seuraavaksi vaan pystyi valmiiksi valmistautumaan seuraavaan käännökseen, pysähdykseen tai tahdin muutokseen. Tuomarin mielestä Novan olisi pitänyt seurata lähempänä ja siksi ei antanut täysiä pisteitä. Treenikavereiden mielestä seuraaminen kuitenkin olisi ansainnut täydet pisteet. Liikkeestä seisomisessa ja maahanmenossa päätin van luottaa Novaan. En jäänyt vilkuilemaan jäikö se oikeaan asentoon, vaan jännitin käännökseen asti ja molemmilla kerroille huokaisin helpotuksesta, kun Nova oli oikeassa asennossa :), Luoksetulossa tei ollut mitään ongelmaa. Hypyllä piti antaa toinen käsky kun Nova jäi katsomaan ensin liikkurin tekemisiä, eikä kuunnellut käskyä. Lopputuloksena kuitenkin pisteitä 192! Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen kytkettynä 9
Seuraaminen ilman hihnaa 9
Liikkeestä maahanmeno 10
Liikkeestä seisominen 10
Luoksetulo 10
Hyppy 9

Seuraavan kerran agikisa-radoille palattiin 18.4. KAS:in kisoissa Anomagi Areenalla. Ekalla radalla tuli omia mokia rytmityksessä ja ohjauksessa, siitä johtuen tuloksena 10.
Novan A-rata
Toisella radalla oli pari ansa estettä ja Tiian vinkistä muutin suunnitelmaa rataantutustumisen viimehetkillä. Se onneksi kannatti sujuva ja älyttömän mukava rata, Novan kanssa oli ihana mennä kun kaikki toimi ja 0-rataa seurannut SERT ja siirto 2-luokkaan oli vaan bonusta :D.
Novan B-rata
Hypäri startattiin sitten 2-luokassa. ALkoi vähän pitkä päivä jo painamaan ja ei itse ollut enää niin skarppina kuin olisi pitänyt olla. Omien mokien takia hyl, mutta Nova teki parhaansa, niin eihän siihen voinut olla kuin enemmän kuin tyytyväinen <3.
Novan C-rata



Tästä taas jatketaan, kesäkauden treenit alkaa tänään ja seuraavat kisatkin on jo kiikarissa, niistä lisää myöhemmin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti