maanantai 26. maaliskuuta 2012

Agi-treenit 25.4. ja Aapo kylässä

Lauantaina koirat saivat pojan vieraakseen, kun pikkuveljen kummit tulivat perheensä ja koiransa kanssa käymään. Milli ja Nano ei oikeen osanneet arvostaa niiden reviirille tullutta poika koiraa, vaan hampaita näytettiin Aapolle aika ahkerasti. Aapo on muutaman vuoden vanha welsh corgi uros. Se oli kyllä innokas tekemään tuttavuutta tyttöjen kanssa, sitkeästi koko päivän yritti, vaikka tytöt hampaitaan ahkerasti esittelivätkin. Suoran toiminnan tuottaessa huonon tuloksen, siirtyi Aapo väsytys taktiikkaan ja yritti tuijottaa tytöt, Millin varsinkin väsyksiin. Nano välillä meinasi tehdä lähempää tuttavuutta, mutta kun se aina katsoo Millistä mallia joka asiassa, niin se nytkin luuli, että pojille kuuluu näyttää hampaita. Monesti se sitten meni Aapoa haistelemaan, heilutti häntää ja näytti hampaita samaan aikaan... Melko sovussa vierailusta kuitenkin selvittiin ja nakkien avulla saatiin muutama yhteiskuvakin koko porukasta :).

Sunnuntaina mentiin treeneihin, sillä Vieläkään ei kumpikaan koirista ole aloittanut juoksuja. Viikonloppuna olisi kisat, saa nähdä joko sitten aloittavat... Treeneihin siis kuitenkin mentiin. Rakennettiin ihan mukava rata, jossa oli kaikki kontaktit. Ensiksi otettiin muutama irtoamisharjoitus. Nanolla meinasi olla ongelmia sillä jätettiin ensin nami radan päähän ja yritettiin mennä putki-kepit-rengas. Eihän se keppejä meinannut malttaa mennä millään, vaikka nami otettiin pois. Toiseen suuntaan mennessä ei ollut mitään ongelmaa. Ja kuka vielä väittää että ahnetta koiraa on helppo treenata? Millin kanssa ongelmia meinasi aiheuttaa keinu, sillä tuli jokin ihme pelko keinua kohtaan ja se aina vain kiersi sen. Saatiin lopulta keinukin kuitenkin onnistumaan. Millikin irtosi aivan älyttömän hyvin joka harjoituksessa :).

Rata oli melko suoraviivainen ja siinä ei ollut pahoja kikkailuja. Millillä oli älytön vauhti päällä, radalla se ei edes keinua muistanut pelätä, vaan meni sen tyylipuhtaasti ja vauhdilla :D. Nano meni myös todella hyvin ja nopeasti.

Viimeinen harjoitus oli 8:n esteen loppu-rallattelu. Yksi jaakotus siinä oli, mutta muuten oikein mukava rata. Millin kanssa ei ollut mitään ongelmaa ja vauhtiakin riitti hyvin. Nano taas on oppinut että kontakteilta saa nameja, joten niiden vetovoima on melko suuri verrattuna muihin esteisiin. Pitää yrittää muistaa se kisoissakin... Nytkin Nano piti saada A:n alla olevaan putkeen. Muutaman kerran rata jouduttiin aloittamaan alusta, että rata saatiin oikein. Toinen ongelma oli kun itse menin radassa sekaisin, yhdessä kohdassa olin useammankin kerran ihan pihalla minne pitäisi mennä. Nano ei onneksi välittänyt asiasta :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti