keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Agiliitoa 8.1.

Uuden vuoden päivänä ei treeneihin päästy, sillä koirat oli vielä lomailemassa mökillä, ei niitä raskinut viikoksi kaupunkiin tuoda vain yhden treeni-kerran takia. Sunnuntaina oli siis meille tämän vuoden ensimmäiset treenit.

Tinon kanssa oltiin sovittu, että se käyttää koiria lämmittely-lenkillä sillä aikaa kun vien Mikon linja-autoasemalle. Tino kuitenkin häipyi kaverille, joten meinasi tulla melko kiire. Onneksi ehdin käyttää koiria parinkymmenen minuutin lämmittely-lenkin ennen lähtöä. Lenkiltä tullessa vaan koirat suoraan autoon ja hallilla takit päälle. Millin takin hihoihin pitäisi saada värkättyä jokin systeemi, ettei se saisi aina vedettyjä tassuja takin sisään. Nykyään nimittäin yleensä aina kun Milli hyppää esimerkiksi autosta ulos, se vetää tassut ilmassa takin sisään ja tomähtää sitten kuono edellä maahan, kun etutassut ei otakkaan vastaan. Siitä se sitten yrittää nolosi katsoa että saisiko apuja ylöspääsyyn ;D.

Treeneissä mentiin kaikki sitten suosiolla mini-hypyillä, ei ollutkaan taas kuin vaan 4 koiraa treeneissä. Rata oli mukailtu activen epiksistä ja siinä oli mukavasti haastetta ja juosta sai taas melkoisesti. Molemmat koirat meni todella hyvin, Nano meni kepit nopeasti ja ilman mitään ongelmia, kouluttaja sanoi että muutenkin meno oli paremman näköistä kuin ennen joulua. Ei siis ollut hukkaan heitettyä rahaa käyttää koiria hierojalla. Yhden kerran Nano teki lento-keinun, mutta ei ottanut siitä itseensä ja meni samantien keinun uudelleen ilman ongelmia. Juoksu-kontakteja on Nanolle vahvistettu sillä että nakkaan namin kontaktin loppua pitkin maahan Nanon edessä. Hetkeen ei ole kontakti virheitä enää tullut. 


Millille oli tauko tehnyt taas hyvää ja sen näki vauhdissa ja tekemisen meiningissä muutenkin. Milli alkaa pikkuhiljaa oppia, että kontakteilla ei tarvitse hidastella ja odottaa pysähtymiskäskyä, vaan saa juosta alas asti namille ja pysähtyä sitten 2on 2off-asentoon. Sillalla toimii jo melko hyvin, mutta A:lla Milli vielä hidastelee ylhäältä asti, varmaan on vaikea pysähtyä alhaalla jos on enemmän vauhtia. Onhan se vaikea kulma. Takin se sentään jo hyväksyy melko hyvin päälle, on varmaan hoksannut ettei ilman sitä treeneihin pääse. Oli ihana Millin kanssa treenailla peruuttamista, jalkojen välistä pujottelua ym. viereisellä tyhjällä kentällä omaa vuoroa odotellessa, sillä se oli niin innoissaan ja teki kaiken 100-lasissa ♥, hyvä että itse ehti palkkaamaan oikeaan aikaan :D. Yhdestä käännöksestä saatiin monta sekunttia pois verrattuna treenien ensimmäistä ja viimeistä rataa omaa ohjausta muuttamalla. Antaa se itsellekkin paljon kun näkee miten koira reagoi pieniinkin muutoksiin ohjauksessa. 


Treeni-kausi on aloitettu siis vahvasti, toivottavasti jatketaan samaan malliin. Itse pitää vain muistaa pitää asenne oikeana ja juosta(!) varsinkin Millin kanssa, niin molemmilla on hauskaa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti