maanantai 19. joulukuuta 2011

Agiliitoa 18.12.

Vihdoin ja viimein sain ostettua häkin agilityyn. Edellinen tosiaan on muokattu moottoripyöräilyyn sopivaksi, joten se ei mene kasaan kuin purkamalla koko systeemi, ja siinä ei olle mitään järkeä. Hommaan menisi varmasti pari tuntia kun kasaisi sen myös takaisin. Joten nyt on uusi häkki hankittu, on vähän edellistä isompikin, ettei koirilla tule niin ahdasta, jos molemmat ovat siellä yhtäaikaa.

Treeneissä oli osallistuja ennätys, 6 koiraa :). Radan rakennuksessa ongelmaa aiheutti rikkinäinen puomi, toinen liuska oli rikki. Pitäisi käydä vasaran kanssa siellä heilumassa ja naulaamassa se takaisin paikoilleen. Kannettiin sitten toiselta puolelta kisa-puomi meidän puolelle. 


Odotellessa Nanon kanssa treenattiin keppejä toisella puolella, sillä vapaa vuorolla ei ollut ketään treenaamassa. Pari kertaa otettiin hihnassa, ettei Nano pääse jättämään keppejä kiertämättä. Sai muuten olla todella nopea, että pysyi Nanon mukana ja ettei hihna päässyt sotkeutumaan keppeihin. Irti mennessä Nano jätti pari viimeistä keppiä kiertämättä. Hihna kuurin jälkeen alkoi taas sujumaan paremmin.


Radalla Nano meni kepit hyvin. Ohjureita kokeiltiin keppien loppuun, mutta niistä oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Nano väisti niitä todella paljon, joten mentiin sitten ilman. Omissa ohjaus linjoissa oli vähän hiomista. Kontaktit meni hyvin. Nopeutta saisi olla itsellä lisää, että ehtisi Nanon edelle tarvittaessa tekemään valssia ym. Nytkin piti puomin jälkeen ehtiä valssaamaan loppuradasta. 


Millin kanssa muistettiin laittaa namialustat kontakteille. Ensimmäisellä kontaktilla Milli vielä jäi vähän arpomaan, mutta muilla se jo muisti että namille asti saa juosta vapaasti. Meno oli paljon vapautuneemman ja iloisemman näköistä kuin vähään aikaan on ollut. Kepit meni ällistyttävän hyvin ja Milli kesti jopa valssin keppien lopussa, jotain mitä vähän aikaa sitten ei olisi voinut edes harkita :D. Keppien jälkeisillä hypyillä oli Millinkin kanssa vähän ongelmaa, mutta se johtui täysin omasta ohjauksesta. Ei voi koiraa vaatia menemään oikein, jos ohjaus on vähän miten sattuu.  


Vähän treenit venähtivät yli ajalle ja radan laidalla olikin kärsimättömiä pk-ihmisiä odotamassa omaa vuoroaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti