sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Vaikeuksien kautta voittoon

Maijun kanssa reissattiin rally-tokon Sm-kisoihin Lahteen. Mukava reissu ja pikku mutka takasin tullessa ei paljoa haitannut :D. Novalla oli pikkuisen liikaa virtaa ja oma-aloitteisuutta, aina ei ihan malttanut kuunnella mitä pitikään tehdä, ja kun samaan soppaan lisätään ohjaaja, joka ei osaa pitää suunnitelmista kiinni, jäi tulos muutaman pisteen päähän. Vaikkei tulosta saatukkaan, suurinosa radasta oli varsin mallikelpoista menoa, Isoimpana plussana mieleen jäi edessä peruutus ja Novan suhteellisen pieni ääntely :).
Seuraavan kerran kisattiin parin viikon päästä Kannuksessa. Tuomarina oli Fiia-Maria Kivioja ja rata oli jo paperilla kivan oloinen. Novalle sai lähes täydellisen vireen ja alku radan yhden uusimisen jälkeen ei radalla isompia virheitä tullut. Tulosta radalta odotin, mutta kyllä 91/100 pistettä tuli melkoisena yllätyksenä :). Se tarkoitti myös sitä, että Nova ansaitsi rally-tokon viimeisen koulutustunnuksen RTK4!


Rallatteluviikonloppujen välissä vaihdettiin sekä koiraa että lajia. Minttu houkutteli kesällä mukana pk-viestiin. Heinäkuussa aloitettiin treenit ja nyt uskaltuduttiin ekaan kokeeseen Kauhavalla. Itselläni ei pk-puolelta ole minkäänlaista kokemusta, joten kokeessa kaikki oli uutta. Onneksi oli tuttuja mukana, joilta kysyä neuvoa tarvittaessa. Ensimmäisenä aamulla oli vuorossa tottis. Nevillä oli Novan tapaan pikkuisen liikaa intoa ja ääntä. Lisäksi kun hyppyeste oli sijoitettu hiekalle ja Nevi ei siinä omiin taitoihinsa luottanut, ei pisteet tällä kertaa riittäneet tulokseen. Päätettiin kuitenkin lähteä metsään testaamaan viestiosuutta. Vielä muutama viikko ennen koetta Nevi piti isoa ääntä metsässäkin, joten arvottiin, kehdataanko metsään lähteä muiden häiriöksi. Onneksi lähdettiin, Nevistä ei nimittäin päässyt ääntäkään ja viestiosuudelta saatiin 169/170 pistettä! Ehkä pikkuinen pk-kärpänen pääsi puraisemaan, joten eiköhän meitä näe kokeissa jatkossakin :).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti