maanantai 7. maaliskuuta 2016

Tokon Avo-luokan korkkaus

Kävin mielenkiinnosta seuraamassa OKK:n edellistä toko-koetta ja katsomassa että miltä avoin-luokka nykyään käytännössä näyttää. Tarkoitus oli että Novan kanssa jatketaan toko-kokeissa käymistä ensi syksynä, mutta seurakaverit sai houkuteltua ilmoittutumaan seuraavaan OKK:n kokeeseen. Siitä se ajatus sitten lähti. Osa liikkeistä oli ihan vaiheessa, joten alettiin niitä treenaamaan ja houkuteltiin vielä Minttu ja Nevi mukaan alo-luokkaan. Pari kertaa treenattiin Mintun kanssa, töistä pääsin karkaamaan muutamiin toko-treeneihin ja loppu työ tehtiinkin sitten mökillä. Ostin itselle merkin ja ruutunauhan merkkeineen ja niitä kuskailtiinkin sitten Oulu-Syöte väliä koetta edeltävä kuukausi :D.
Ruutu ja merkki aiheutti eniten päänvaivaa. Ensin Nova pysähtyi merkin taakse ja kun sain sen opetettua kiertämään, se yleisti kiertämisen kaikkiin törppöihin ja oli ruudussa kiinnostuneempi tötsistä kuin keskelle menosta. Lisäksi treenattiin kaukoja, jättäviä ja seuraamista aina kun ehdittiin. Joka aamu tai ilta tehtiin jotain. Ruudun kanssa sai ensin hakata päätä seinään, mutta lopulta löysin Novalle sopivan treenitavan ja se alkoi sujumaan :). koetta edeltävällä viikolla jättävät tuntui olevan ihan hukassa ja tuntui että Nova arpoo asennon kuuntelematta käskyä ja yleensä araus meni aina pieleen. Viimeisissä treeneissä perjantaina korvat oli taas päässä ja homma sujui :).

Kokeeseen lähdettiin sunnuntai aamuna. Hallilla yllätti taas toko-kokeen hiljainen ilmapiiri. Tuntuu että siellä on aina niin hiljaista, ettei uskalla puhua ääneen, ettei vaan häiritse ketään. Novan kanssa oltiin avoimen-luokan kolmas koirakko, joten mentiin hyvissä ajoin hallin nurkkaan rauhoittumaan ennen omaa suoritusta. Ensiksi oli vuorossa paikallaolo. Ensimmäisessä ryhmässä oli 5 koirakkoa: belgi, kultsu, Nova, bortsu ja collie. Koirat jätetttiin riviin ja käveltiin 25m päähän. Joku kuului haukkuvan rivissä ja matka tuntui ihan hirvittävän pitkältä kun ei nähnyt mitä selän takana tapahtuu. Kääntymisen jälkeen pystyi hieman hengästämään, kun näki, että kaikki istuivat paikoillaan. Nova tai joku muu kuului vinkuvan ja ajattelin sen laskevan arvosanaa muutamalla pisteellä. Minuutin jälkeen palattiin ensin koirien taakse ja sitten sivulle. Hieman yllätyin, kun tuomari näytti meidänkin kohdalla arvosanaksi 10! Paikkiksen jälkeen palkkasin Novan ja palattiin takaisin nurkkaan rauhoittumaan. Tällä kertaa avoin-luokka oli kahdessa erässä. Ensimmäisessä osassa oli seuraaminen, liikkeestä seisominen, luoksetulo, liikkeestä maahan ja ruutu. Toiseen osaan jäi nouto, kaukokäskyt, hyppy ja merkin kierto.

Lähdettiin suorittamaan ensimmästä osaa ja Novaa tuntui kiinnostavan enemmän hajut kuin tekeminen. Kuitenkin kun seuraamiskaavio alkoi, Nova oli täysillä mukana ja teki hienosti töitä :). Novan seuraamispaikka oli tuomarin mielestä hieman liian kaukana ja muutama huomion herpaantuminen kaavion aikana tuli. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä. Liikkeestä seisomisessa Novalla herpaantui keskittyminen alkumatkasta, mutta korjasi sen itse ja teki hyvän pysähdyksen. Luoksetulossa ei Novalla ollut mitään ongelmaa, sama juttu liikkeestä maahanmenossa. Sitten oli vielä vuorossa ruutu. Vähän jännitti että onko treenaaminen mennyt perille, vai ollaanko tehty turhaa työtä. Lähtöpaikalla Nova merkkasihyvin ruudun ja käskystä lähti hienosti oikeaan suuntaan. Vasen törppö meinasi vetää Novaa puoleensa, mutta muisti että keskelle piti mennä ja sinne myös meni. Käskystä pysähtyminen  ja maahan meno. Menin Novan viereen ja hienon perusasennon jälkeen pystyi jo huokaisemaan helpotuksesta. Kaiken kruunasi tuomarin näyttämä 10 pistettä! Kyllä kannatti sitkeästi treenata iltaisin mökkitiellä :). Taas päästiin palkalle ja odottelemaan taas seuraavaa osiota.


Seuraava osa alkoi noudolla. Siinähän Novalla ei tunnetusti mitään ongelmaa ole ja hienosti kapula palasi sivulle. Kaukokäskyt vähän jännitti, matka tuntui paljon pidemmältä kuin treeneissä. Nova näytti kaikille että hän kyllä tämän osaa ja teki täyden 10 suorituksen <3. Sama juttu hypyllä, tuttu juttu ja helppo 10 pistettä ;). Merkin kierto oli vuorossa viimeisenä. Alku oli lupaava, Nova lähti hyvin, mutta merkki oli hukassa ja irtosi komeasti kentän toisessa päässä olevaan ruutuun :D. Ei löytynyt merkki toisellakaan käskyllä, joten siitä 0, mutta kokonaisvaikutelma oli kuitenkin 10 :). Merkin treenaus siis jatkuu. Samassa liikkeessä näytti olevan ongelmia muillakin, taisi neljä yhdeksästä koirasta sen löytää.Yhden liikkeen nollaamisesta huolimatta sen verran komea pistesaldo kerättiin, että kirkkaasti päästiin 1-tuloksen puolelle ja sijoituttiin toiseksi :). Melko uskomattoman hieno kaveri Nova on <3.


Pisteet jakautui seuraavasti:
Paikalla istuminen ryhmässä 1 min 10
Seuraaminen 8,5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5
Luoksetulo 10
Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno (ruutu) 10
Noutaminen 10
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 0
Kokonaisvaikutelma 10
Yhteensä 284
Tuomari Allan Aula

Nevi ei huonommaksi jäänyt alo-luokassa, hienoilla pisteillä 1-tulos, kunniapalkinto ja toinen sija :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti