lauantai 25. heinäkuuta 2015

Avo-luokan korkkaus rallyssa

Novan kanssa on rally-tokossa pidetty kahden kuukauden kisatauko ja ollaan treenattu avoimen-luokan liikkeitä. Kesällä saatiin hullu idea, että lähdetään rally-tokon SM-joukkuekisaan, jos saadaan joukkue kasaan. Joukkueeseen pääsyn ehtona oli vähintään yksi ja korkeintaan kaksi tulosta luokasta, jossa kisaa. Meillä kun oli jo kolme hyväksyttyä tulosta alokas-luokasta, niin tarvittiin tulos avoimesta luokasta. Jotta homma ei olisi liian helppoa niin ilmoittauduttiin vaan OKK:n järjestämiin rally-kisoihin, joten jos joukkueeseen halusi hakea, niin tulos piti saada.

Keli suosi kaikkia muita paitsi muutamaa ensimmäistä alokas-luokan koirakkoa. Tuomarina toimi Tytti Lintenhofer. Ratapiirros julkaistiin ilmoitustaululla etukäteen ja rata vaikutti mielenkiintoiselta. Ainoa paikka joka oikeastaan pelotti, oli lopussa kun houkutus oli suoraan hypyn jälkeen. Seurattiin rataantutustumista ja yllättäen huomattiin, että hypyksi radalle laitettiin toko-hyppy agility-hypyn tilalle :o. Kertaakaan sitä ei oltu treenattu, joten vähän pisti jännittämään. Houkutukseen ei onneksi tullut ruokaa, vaan tuomari asetti sinne sateenvarjon ja hanskan. Ennen rataantutustumista jännitti ihan hirveästi, mutta Tytti on onneksi mukava tuomari ja sai jännityksen vähenemään radan läpikäynnin aikana :).

Novan kanssa oleskeltiin kisa-alueella pari tuntia ennen omaa suoritusta, että Novan vire laskee tarpeeksi alas. Loppujen lopuksi kun radalle mentiin, oli virhe ihan hiuksenhienosti jopa liian alhainen, mutta toisaalta Nova suoritti radan täysin hiljaa :). Virheitä tehtiin muutama. Nova ei ollut ensimmäisellä kyltillä täysin mukana joten pyörähdys ei onnistunut ensimmäisellä käskyllä. Pysähdyin ja pyöräytin Novan uudestaan, joten saatiin -3 vp, Seuraava virhe tuli nkyltillä 270 astetta vasemmalle, -1 vp vinoudesta ja kolmas virhe tuli kun Nova edisti ja kyltille pysähtyessä pakitti oikealle paikalle, tästä kans -1vp.
Radan tuloksena siis 95 pistettä sadasta :D! Ei huonompi Avo-luokan korkkaus. Vielä kun treeniryhmästä kaksi sai RTK1:sen ja Nevikin tuloksen Alo-luokasta, niin huomenna herkutellaan treeneissä urakalla :).

Pyörähdys
Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen


Seuraavaksi nokka kohti SM-joukkuetta ja agilitykisoja ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti