keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Novan kanssa treenaamassa

Tälle päivälle sattui Novan kanssa kahdet treenit. Ensiksi mentiin Oulunsaloon Lakeuden koiraharrastajien kentälle Veeran pitämään pentuagility-kurssille. Tällä hetkellä pääpaino on agilityyn valmentavilla harjoituksilla. Kurssilla harjoittelun lisäksi kotiläksyksi saatiin törpön kiertämisen harjoittelua molempiin suuntiin ja takajalkojen hahmotusharjoituksia, etutassut astian päällä astian kiertämistä. Kaksi viikkoa on seuraaviin harjoituksiin, joten ahkerasti pitää jatkaa treenejä :).

Näistä treeneistä jatkettiin Minnan koirakoululle agilityyn. Toiveena oli että Nova olis pikkuisen edes väsynyt edellisistä treeneistä, mutta kuten arvata saattaa, virtaa riitti enemmän kuin hyvin... Ensimmäisessä harjoituksessa tehtiin valssit ennen ja jälkeen 4 putken ja persjättö ennen ja jälkeen 8 putken. Ensimmäinen haaste oli saada Nova A:lle. Käytössä oli matala harjoitus A, mutta Nova oli liian keskittynyt komentamiseen, että juoksi aina vain ohi. Loppujen lopuksi onnistuin Novan saamaan A:lle ja jopa valssit onnistui ajoissa. Persjätöt sen sijaan ei niinkään. Meno tyssäsi aina 8 putkelle. Ohjaus oli myöhässä, tekniikka hakusessa ja pysähdyin, kun tuntui että Nova huiteli jossain ihan muualla. Melkein kaikilla muillakin oli ongelmia jossain kohtaa rataa.


Toisella radalla piti juosta putken takana. Eka kerralla meni ihan hyvin, mutta sen jälkeen Nova ei tahtonut mennä putkeen. Tai meni sinne, mutta pyörähti saman tien pois. Loppujen lopuksi Minna blokkasi putken pään, että Nova ei päässyt siitä päästä pois. Paras kohta radalla oli, kun Nova irtosi 5 hypylle, vaikka itse lähdin jo vähän kohti putkea :D. Nova kun ei monesti irtoa millään, varsinkaan, jos on muutama este jo juostu. Vipa radalla päätin tekeväni persjätön ennen 4 putkea, vaikka tarttis kuinka monta yritystä. Onneksi yrityksiä ei tarvinnut montaa, kun ensimmäisellä kerralla sain sen oikein :D. Vaikka kuinka niitä on Millin ja Nanon kanssa kuinka paljon tehnyt, niin Nova on niin erilainen ohjattava, että uudestaan joutuu opettelemaan ohjauskuvioita sille sopiviksi. Keinua tuo rämäpää ei ainakaan pelkää, koko ajan oli sinne menossa ;). 8 hypyn meinasi kans ohittaa, piti itse juosta tarpeeksi läheltä hyppyä, ettei Nova mahtunut sitä ohittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti