maanantai 5. lokakuuta 2015

Rally-Toko SM 2015

Rankka mutta antoisa SM-kisaviikonloppu takana.
OKK:lle ei saatu joukkuetta kasaan ylempien luokkien koirakon puuttuessa, mutta Novan kanssa päästiin onneksi Koiratiimin joukueeseen. Joukkueen kokoonpano oli:
ALO Salla ja Pilvi (sheltti)
AVO Mari ja Haiku (sheltti)
AVO Jenniina ja Nova (sheltti)
VOI Elina ja Hilla (tanskandoggi)
MES Laura ja Rona (appenzellinpaimenkoira)

Koiratiimin joukkue Iloiset Tassut
Novan kanssa ajeltiin jo lauantaina Tampereelle, kisapaikalla piti olla hyvissä ajoin joten melko aikaisin olisi saanut muuten Oulusta lähteä. Nova on onneksi hyvä matkustaja ja ei paljoa stressannut matkustamisesta :).
Rentoutumista enne seuraavapäivän kisoja
 Lauantaina mentiin kisapaikalle yhdeksän jälkeen aamulla. Siihen mennessä ensimmäinen joukkueemme ALO-luokan koirakko Salla ja Pilvi olivat suorittaneet oman ratansa pistein 94/100.
Seuraavaksi päästiin jännittämään mestari-luokan radan reunalle Lauran ja Ronan puolesta. Rata näytti haastavalta ei sieltä paljoa tuloksia varsinkaan korkeilla pisteillä tullut. Laura ja Rona tekivät tarkan ja rauhallisen suorituksen pisteillä 80/100 ja lunastivat paikkansa finaalissa :).

Kolmantena oli vuorossa Nova. Startattiin AVO-luokan ensimmäisenä ja se on meille huonoin lähtöpaikka, kun en ehdi Novan virettä laskemaan ennen radalle menoa. Niin kävi nytkin ja ääntelystä lähti yhteensä 6 pistettä, sen lisäksi tuli viisi -1 virhettä (Pujottelu: Kyl (-1)= kyltin nuuskiminen ja Hau (-3)= Liioiteltu tai jatkuva haukkuminen, Normaali vauhti: Py (-1)= puutteellinen yhteistyö ja As (-1)= koira pois asennosta, enemmän kuin puoli metriä, Istu, askel oikeaan, istu: Tvä (-1) Epätarkasti suoritettu liike, Koira eteen, askeleen peruuttaen: Ov (-1) Ohjaajavirhe, Kokonaisvaikutelma: -3 ääntelystä). Pikkuvirheitä, jotka suurimmalta osin johtuivat Novan liian korkeasta vireestä. Loppua kohti meno parani ja kokonaisuudessa oli tyytyväinen rataan ja Novaan :). Pisteitä saatiin siin 89/100.
AVO-rata, tuomari Krista Karhu
Radalta tullessa kehuin Novaa ja olin menossa palkaamaan, kun joku nykäisi hihasta ja esitteli itsensä Kennelliiton doping-testaajaksi. Nova oli arvottu doping-testiin. Novalle palkka, paperit, koira ja vesikuppi mukaan ja lähdettiin hallin seinustalle täyttämään papereita ja metsästämään pissanäytettä. Ei ole ennen doping-testaajia tullut missään vastaan, mutta ovat kuulemma isommissa tapahtumissa mukana testaamassa. Näytteet lähetettiin labraan, mistä tulokset tulee parin viikon päästä.


Iltapäivällä saatiin vielä jännittää Marin ja Haikun suoritusta AVO-radalla sekä Elinan ja Hillan VOI-radalla. Radat sattui harmittavasti juuri samaan aikaan, joten molempia ei ehtinyt kokonaan nähdä, mutta sen mitä näkin, niin hienon suorituksen molemmat teki :). Haikulle pisteitä huimat 97/100 ja Hillalle 84/100.
Joukkue pisteet 273/300!
Koko meidän joukkue pärjäsi älyttömän hyvin, kaikille hieno tulos ja sen lisäksi 4 koularia (Pilville RTK1, Haikulle ja Novalle RTK2, Hillalle RTK3), Hillalle tuomarinpalkinto, Haikulle pronssia AVO-luokassa, Ronalle upea 7. sija yksilö SM-kilpailussa (finaalissa pisteitä 76/100) ja joukkueena oltiin 7/39, kokonaispisteissä jaettu 5. sija :D. Novan sijoitus AVO-luokassa oli 13/46 :D.


Novan RTK2-koulari mitalli :)